Searching...
Sunday, August 23, 2015

Ce mancare se serveste la puscarie

Ce mancare se serveste la puscarie
Multi oameni au curiozitatea asta, vor sa stie ce mancare se serveste la puscarie, e mai buna sau mai rea decat cea de acasa? Mai buna nu are cum sa fie fiindca o tocanita ca mama nu face nimeni iar cartofi prajiti nu primiti ( cred ca astia mi-au lipsit cel mai mult ) insa una peste alta mancarea in inchisoare nu este rea. Depinde mult si de penitenciarul in care sunteti "cazati" fiindca exista diferente intre Jilava si Focsani. In Bucuresti mancarea servita detinutilor este groaznica ( asa era in anul 2001 cand am trecut si eu pe acolo), chiar nu ma asteptam la asta iar apa potabila aproape ca nu exista fiindca la robinet curge un lichid amestecat cu mormoloci ce nu se poate numi apa. Multi dintre cei care nu isi permit sa isi cumpere sticle de apa imbuteliata apeleaza la filtrare ca sa poata bea, folosesc un tifon sau o bucata de carpa cu ajutorul careia incearca sa opreasca impuritatile .
In schimb in penitenciarul din Focsani lucrurile stau cu mult mai bine fiindca oamenii au parte de un tratament mai un am, mancarea este mai buna iar apa destul de ok, nu ai nevoie de filtre pentru a o folosi.
Iar despre mancare, pot spune ca si asta e mai bune decat la Bucuresti fiindca acolo detinutii muncesc in ferme si primesc o cota parte din ceea ce produc, fie sub forma de bani sau produse iar asta imbunatateste meniul tuturor. Singura perioada in care nu se serveste nimic bun e dimineata si seara insa la pranz primesti un meniu destul de bunicel, chiar mai bun decat in multe aziluri si camine de copii.
Cred ca acest lucru tine si de zona geografica insa as vrea sa cred ca responsabilii de la Ministerul Justitiei ar putea face ceva mai bun pentru a imbunatati calitatea apei si a hranei din unele puscarii. Chiar daca intre ziduri se afla inchisi "scursorile societatii", pana la urma sunt si ei oameni si merita un tratament cat mai corect fiindca nu mai suntem in Evul Mediu ci traim intr-o tara care vrea sa se considere Europeana si pentru asta trebuie sa ne purtam ca atare, sa tratam oamenii cu respect si dignitate.

0 comments:

Post a Comment

 
Back to top!